Гьокуро – чай за ценители

Гьокуро още познат като нефритена роса е най – редкия и ценен зелен чай. Само 1 % от общо отглеждания чай в Япония е Гьокуро. За разлкика от Сенча, Гьокуро се извлича само веднъж годишно от специални чаени полета. Отглежда се във влажни и мъгливи райони на по – ниска надморска височина от Сенча. Три седмици преди да се оберат, най – горните листа се покриват, като по този начин те се изпълват с хлорофил. Характеризира се с много нежен зелен цвят, деликатна сладост и освежаващ аромат.

Гьокуро е открит през 1835г. в района Яме близо до Ужи. Както всички зелени чайове Гьокуро е неферментирал чай, съдържащ много натурални съставки като полифеноли, флавоноиди, минерали, сапонин и др. Богат е на антиоксиданти и много медици, главно в Азия го предписват при сърдечни проблеми, диабет, проблеми с храносмилателната система.

По – конкретно Гьокуро помага за:

  • Кожата- хидратирайки я, остава гладка и гъвкава. Премахва токсините, което помага за цялото тяло и кожата. Съдържанието на антиоксиданти катехини, които имат анти бактериални свойства, помага за подобряване на имунната система и лекува кожни инфекции.
  • Изгаря мазнини – антиоксидантите в зеления чай се наричат EGCG. Благодарение на тях се ускорява метаболизма и горенето на калории.В комбинация с лека диета и правилни упражнения, ежедневната консумация на Гьокуро ще Ви помогне да се избавите от ненужните килограми.
  • Противораково – освобождава свободните радикали, които причиняват образуването на злокачествени тумори.
  • За концентрация – съдържанието на кафеин и теанин. Гьокурото е много по-малко изложен на слънчева светлина зелен чай, затова има повече кафеин в него.
    Теанинът от своя страна има свойството да намалява умствения и физически стрес, а в комбинация с кафеина повдига настроението и Ви помага да се концентрирате.
  • За сърцето – редовната консумация на зелен чай, помага за нормалното функциониране на сърцето. Зеленият чай съдържа витамини, минерали, антиоксиданти, които намаляват лошия холестерол и регулират кръвното налягане.
  • За устната кухина – флурида и минералите, поддържат дъха свеж и почистват устата. Действат и против образуването на плака и кариес.

Гьокуро е един невероятен чай от Япония , уникално преживяване за сърцето и душата. Със своята простота крие самото съвършенство.

-20%

20% отстъпка при покупки над 200 лв. с промо код

20%

-20%

20% off for purchases over €100 with promo code

20%