Защо японски зелен чай

Когато говорим за зелен чай, трябва да имаме предвид растението Camellia Sinensis. То е основата за появата на повечето видове чай, разликата е в начина на обработка.

Какво е различното при зеленият чай от Япония? Самият обработен чай е наситено зелен и се отглежда на уникален климат, например застиналия вулкан Фуджи от една страна и от друга страна Тихият океан. Това е предпоставка за почва изпълнена с минерали и желязо, на която от 12 века се отглежда чай. Но основната спецификация на японският зелен чай спрямо останалите е процеса на обработване на листа и клонки.Единствено японците обработват чаените листа на пара. По този начин запазват полезните съставки на чая. Японският зелен чай съдържа катехини, теанин, витамин С, витамин Е, Bta каротин, калий, магнезий, цинк, сапонини и др. Тази уникална комбинация от полезни субстанции, прави японският зелен чай изключително полезен.

Японският чай влияе благоприятно върху сърдечно съдовата дейност, намалява риска от ракови заболявания, подобрява метаболизма и редуцира теглото, заздравява ретината на очите, предпазва от диабет тип 2, помага на кожата да стои опъната, заздравява венците и спомага да не се образуват кариеси. Оcha ( зелен чай) е изключително вкусна, здравословна и подпомагаща тялото и съзнанието напитка.

Препоръчва се против грип и настинка, по време на работа, преди и по време на важни срещи, при учене за изпити, след прием на мазни храни, за отпускане и успокоение.

Ежедневният зелен чай Сенча може да се консумира през целия ден от сутрин до вечер. Матча е препоръчително един път дневно. А на Гьокуро може да се наслаждавате по Ваш избор, с изключение на късно вечер.
Очаквайте видове японски чай и начин на приготовление.

-20%

20% отстъпка при покупки над 200 лв. с промо код

20%

-20%

20% off for purchases over €100 with promo code

20%