Ню Йорк Таймс 19.01.2003 г.

НЮ ЙОРК ТАЙМС 19.01.2003 Г.

В статия озаглавена „ Прочети го и се изкачи”, публикувана в Ню Йорк Таймс, Джонатан Рейнолдс цитира здравните ползи от зеления чай. Той се позовава на предговора на готварската книга „Яжте чай”, в която доктор Мич Гейнър, директор на онкологията във Вейл Медицински Колеж (Weill Medical College) посочва, че зеленият чай намалява риска от рак на  кожата и хранопровода, сърдечни болести и бактериални инфекции като кариес и грип. Рейнолдс също споменава, че в изследване от 1998г. от Харвард, се посочва, че една чаша зелен чай дневно намалява риска от сърдечен удар с 44% и намалява риска от рак на стомаха, хранопровода и бъбреците.