Медицинско училище Харвард

МЕДИЦИНСКО УЧИЛИЩЕ ХАРВАРД

Източник: http://www.health.harvard.edu/press_releases/health-benefits-linked-to-drinking-tea

Доверен източник за по здравословен живот

Често казват че чаят, особено зеленият чай влияе добре върху Вашето здраве. Зеленият чай съдържа вещества, които намаляват риска от сърдечни заболявания, рак и диабет.

„Консумацията на зелен чай може да не е магически куршум, но трябва да бъде включена в цялостна здравословна диета с пълнозърнести храни, риба, плодове и зеленчуци и по – малко червено и преработено месо”, казва Кю Сън асистент  в отдела по храненето към Харвардското училище по обществено здраве.

Основните благоприятни за здравето вещества в зеления чай са полифенолите, по-специално катехините и епикатехините. Лабораторни и животински изследвания показват, че тези молекули имат противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. При направени проучвания на големи групи от хора, учените от Харвард, са установили, че консуматорите на зелен чай са с по – малък риск за диабет и сърдечно – съдови заболявания.

Важно е да се отбележи, според Сън, че зеленият чай съдържа едва няколко калории, когато е чист. Не трябва да се примесва със захар или други подсладители, които да добавят калории.

-10%

10% отстъпка при покупки над 200 лв. с промо код

10%

-10%

10% off for purchases over €100 with promo code

10%